Om oss

Åkerby Entreprenad AB är ett entreprenadföretag som drivs av fem delägare och drygt lika många anställda.

Vi vill erbjuda kunden bred kompetens, hög kvalitet och till småländska priser. Vi strävar efter långsiktiga relationer i en trygg atmosfär. Samtidigt vill vi ständigt hålla oss i framkant i utvecklingen och verka som ett modernt företag.

Historia

Åkerby Entreprenad AB, förkortat ÅEAB, startades av Bengt Karlsson år 1979. Bolaget hette då Åkerby Skogstransport och sysslade med avverkning av skog. Efter den förödande stormen Gudrun, som drog förbi vintern 2005, utvecklades bolaget till Åkerby Entreprenad AB och fick fem delägare. Efter stormen arbetade de framförallt med kabelgrävning. Idag har de utökat verksamheterna till vägunderhåll, skogsvård, trädgårdsanläggning, markarbeten, avlopp med mera.

ÅEAB är ett familjeföretag som drivs av fem delägare och drygt lika många anställda.

Ett litet företag innebär en närmare kontakt både med kund och medarbetare. Vi värnar om att så väl medarbetare som kund ska vara nöjd och känna sig trygg.

ÅEAB är verksamma i framförallt Småland. Vi riktar oss till stora och små kunder, vilka kan vara bygg- och entreprenadföretag, kommuner, myndigheter och privatpersoner.

Vision
Åkerby Entreprenad AB vill erbjuda kunden bred kompetens, hög kvalitet och till småländska priser. Vi strävar efter långsiktiga relationer i en trygg atmosfär. Samtidigt vill vi ständigt hålla oss i framkant i utvecklingen och verka som ett modernt företag.

Sponsor
Åkerby Entreprenad AB är stolt huvudsponsor till Skruvs IF. Företaget är verksamma i Skruv och flera delägare och medarbetare bor i samhället med omnejd, därför vill vi gärna stödja det lokala föreningslivet.

Behörighet och utbildning:

♦  Trafiktillstånd♦  Gröntkort
♦  Blått kort (skogsdikningsutbildning)♦ Avloppscertifiering
♦  Utmärkningsansvarig♦  PE FC-certifierade
♦  Stenspräckningsutbildning♦  ADR (Farligt gods)
♦  Hjälp på väg♦  Säkerhet på väg
♦ ESA (elsäkerhet)♦  BB3
♦  Sprängningsutbildning